Wat te doen in Keulen?

Lees wat er zowel te doen is in Keulen

DOM van Keulen
DOM van Keulen

Keulen is een gezellige stad met een aantal hot spots om te bezichtigen en te doen. Kom je aan met de trein? Dan is de eerste to do al een paar meter van je verwijderd: De DOM van Keulen. Deze prachtige DOM staat midden in het centrum en je kunt er gratis naar binnen. Het schijnt de meest bezochte bezienswaardigheid van Duitsland te zijn.

Binnen is het erg indrukwekkend. Zie bijvoorbeeld de enorme glas in lood ramen. Zeker de moeite waard om te doen in Keulen.

Glas in lood DOM van Keulen
Glas in lood DOM Keulen

Wat echt leuk is om te doen na een bezoekje in de DOM, is het beklimmen van de DOM toren. Voor 5 euro kun je de toren met zo’n 460 traptreden beklimmen. Tussendoor kun je de enorme klokken bewonderen en eenmaal boven gekomen kun je genieten van een werkelijk prachtig uitzicht over de stad Keulen.

Uitzicht over Keulen vanaf de DOM toren
Uitzicht vanuit DOM Keulen

Verder heel bekend zijn de gezellige terrassen vlakbij de welbekende gekleurde huisjes. Wat een gezellig plaatje. En daarachter weer zo’n mooi bouwwerk. Langs deze bekende huisjes lopen is echt een aanrader om te doen!

Gekleurde huisjes Keulen
Gekleurde huisjes Keulen

Heb je trek in een biertje. Dan ben je hier aan het goede adres. Bij sommige terrassen staan ze zelfs al klaar met het volgende biertje.

Ober serveert bier
Bier Keulen

En nog een laatste activiteit om te doen is een rondvaart op de Rijn. Net als een Hop On Hop Off bus kun je op meerdere plekken in- en uitstappen. Onderweg kun je Keulen vanuit het water bewonderen. De start van de rondvaarten is vlakbij de Hohenzollernbrücke. Overigens een prachtige brug die in de avond helemaal verlicht is.

Rondvaart Keulen vanaf de Hohenzollernbrücke
Hohenzollernbrücke Keulen

Mocht je ook over andere steden in Duitsland willen lezen, dan verwijs ik je graag door naar mijn blog over Würzburg.

Nog op zoek naar een leuke accomodatie? Vul de data in wanneer je weg wilt en bekijk een aantal leuke accomodaties!Booking.com