Hond mee naar Noorwegen

Je hond mee naar Noorwegen nemen is geweldig en goed te doen! Heerlijk samen wandelen door de prachtige bossen en bergen. Wel moet je op een aantal zaken letten voordat je je hond meeneemt naar Noorwegen:

1: Neem het hondenpaspoort mee

2: Laat de dierenarts een gezondheidsverklaring in het paspoort zetten

3: De hond moet ingeënt zijn tegen Rabiës

4: De hond moet een aantal dagen voor vertrek ontwormd zijn

5: Boek eventueel een hok op de boot in het hondenhotel

6: Bij aankomst in Noorwegen moet je je hond even aanmelden

7: Neem bij een meerdaagse tocht voldoende voer mee (eventueel in hondenrugtas)

Als je je aan de bovenstaande punten houdt, kun je gerust je hond mee naar Noorwegen nemen. De hond zal een vakantie in het paradijs hebben!

Hond met rugtas in Noorwegen
Ideale honden rugtas

Ik heb een meerdaagse rondreis in Noorwegen gedaan met mijn vriend en de hond. Omdat we best veel bepakking op ons rug hadden, besloten we een rugtasje voor de hond te kopen. Zo kon hij zijn eigen brokken dragen tijdens het wandelen in Noorwegen. Hij vond het helemaal niet erg en wandelde net zo vrolijk mee als zonder rugtas!

We hebben in Nederland best wat verschillende honden rugtassen moeten retourneren, omdat de gespen niet lekker bij de poten zaten. Uiteindelijk hebben we de perfecte rugtas gevonden voor een super goede prijs. Zie hieronder het bovenste plaatje met link.

Ook handig is een handsfree riem. Dit is een riem die je dus niet hoeft vast te houden, maar om je middel vastbindt.

Eventueel kun je schoentjes voor de hond aanschaffen. In bossen is dit minder noodzakelijk, maar op rotsen zou het wel fijn voor de pootjes zijn.

Hiken met de hond
Hiken met de hond