Hond mee naar Noorwegen

Je hond mee naar Noorwegen nemen is geweldig en goed te doen! Heerlijk samen wandelen door de prachtige bossen en bergen en als het weer het toe laat lekker zwemmen in de rivieren.

Hiken met de hond
Hond mee naar Noorwegen

Wel moet je op een aantal zaken letten voordat je je hond meeneemt naar Noorwegen. Allereerst moet je hond gechipt zijn. Aangezien dat in Nederland verplicht is, heb je dat vast al gedaan. Lees hieronder handige tips die je echt moet weten voordat je op reis gaat.

8 handige tips wanneer je de hond mee naar Noorwegen neemt:

1: Neem het Europese hondenpaspoort mee

2: Laat de dierenarts een gezondheidsverklaring in het paspoort zetten

3: De hond moet ingeënt zijn tegen Rabiës

4: De hond moet een aantal dagen voor vertrek ontwormd zijn

5: Stap je op de boot in Denemarken? Boek eventueel een plekje in het hondenbotel. Ze mogen vaak niet op het dek en uren in de auto achterlaten is niet bij elke hond verstandig

6: Bij aankomst in een haven in Noorwegen moet je je hond even aanmelden bij de douane

7: Neem een handsfree riem. Het is heerlijk om met vrije handen te wandelen

8: Laat je hond ook een rugtasje dragen. Erg handig om daar wat spulletjes of brokken in te doen. En het staat natuurlijk super cute en stoer

Als je goed bent voorbereid kun je gerust je hond mee naar Noorwegen nemen. De hond zal zich in een paradijs bevinden!

Hond met rugtas in Noorwegen
Ideale honden rugtas

Ik heb een meerdaagse rondreis in Noorwegen gedaan met mijn vriend en de hond. Omdat we best veel bepakking op ons rug hadden, besloten we een rugtasje voor de hond te kopen. Zo kon hij zijn eigen brokken dragen tijdens het wandelen in Noorwegen. Hij vond het helemaal niet erg en wandelde net zo vrolijk mee als zonder rugtas!

We hebben in Nederland best wat verschillende honden rugtassen moeten retourneren, omdat de gespen niet lekker bij de poten zaten. Uiteindelijk hebben we de perfecte rugtas gevonden die ook nog eens goed geprijsd is. Zie de linkjes van de producten hierboven.

Ook handig is een handsfree riem. Dit is een riem die je dus niet hoeft vast te houden, maar om je middel vastbindt.

Eventueel kun je schoentjes voor de hond aanschaffen. In bossen is dit minder noodzakelijk, maar op rotsen kan het wel fijn voor de pootjes zijn.

Hopelijk gaat jouw hond ook mee naar Noorwegen. Veel plezier!