De hond mee naar Noorwegen nemen

Je hond mee naar Noorwegen nemen is geweldig en goed te doen! Heerlijk samen wandelen door de prachtige bossen en bergen en als het weer het toe laat lekker zwemmen in de rivieren.

Hiken en kamperen met de hond in Noorwegen
Hiken en kamperen met de hond in Noorwegen

Wel moet je op een aantal zaken letten als je je hond mee naar Noorwegen wil nemen. Allereerst moet je hond gechipt zijn. Aangezien dat in Nederland verplicht is, heb je dat vast al gedaan, dus lees gauw verder!

8 handige tips voor het meenemen van je hond naar Noorwegen

Hieronder geef ik je 8 handige tips voor het meenemen van je hond naar Noorwegen.

1: Neem het Europese hondenpaspoort mee naar Noorwegen

2: Laat de dierenarts een gezondheidsverklaring in het paspoort zetten

3: De hond moet ingeënt zijn tegen Rabiës om Noorwegen binnen te mogen

4: De hond moet een aantal dagen voor vertrek naar Noorwegen ontwormd zijn

5: Nemen jij en je hond de boot naar Noorwegen? Boek eventueel een plekje in het hondenbotel. Ze mogen vaak niet op het dek en uren in de auto achterlaten is niet bij elke hond verstandig

6: Bij aankomst in een haven in Noorwegen moet je je hond even aanmelden bij de douane (loket waar de boot aankomt)

7: Neem een handsfree riem mee. Het is heerlijk om met vrije handen te wandelen

8: Laat je hond ook een rugzak voor honden dragen. Erg handig om daar wat spulletjes of brokken in te doen. En het staat natuurlijk super cute en stoer

Als je goed bent voorbereid kun je gerust je hond mee naar Noorwegen nemen. De hond zal zich in een paradijs bevinden!

Hond met rugtas in Noorwegen
Hond mee naar Noorwegen

Meerdaagse hike met de hond

Ik heb een meerdaagse rondreis in Noorwegen gedaan met mijn vriend en de hond. Omdat we best veel bepakking op ons rug hadden, besloten we een rugzakje voor de hond te kopen. Zo kon hij zijn eigen brokken dragen tijdens het wandelen in Noorwegen. Hij vond het helemaal niet erg en wandelde net zo vrolijk mee als zonder rugtas!

We hebben in Nederland best wat verschillende honden rugtassen moeten retourneren, omdat de gespen niet lekker bij de poten zaten. Uiteindelijk hebben we de perfecte rugtas gevonden die ook nog eens goed geprijsd was.

Ook handig is een handsfree riem. Dit is een riem die je dus niet hoeft vast te houden, maar om je middel vastbindt.

Eventueel kun je schoentjes voor de hond aanschaffen. In bossen is dit minder noodzakelijk, maar op rotsen kan het wel fijn voor de pootjes zijn.

Hiken met de hond
Hiken met de hond

Hond mee naar Noorwegen op de boot

Ga jij een stuk met de boot naar Noorwegen, dan is het handig om te weten dat honden meestal niet op het dek mogen komen. Je kan de hond in de auto laten of in het hondenhotel op de boot onderbrengen tegen een kleine betaling.

Het voordeel van de hond in de auto laten naar Noorwegen is dat de hond waarschijnlijk op een vertrouwd plekje ligt in de eigen mand of op het eigen kleedje. Het nadeel van de hond in de auto laten is dat ze hun behoeftes een aantal uur moeten ophouden.

In het hondenhotel op de boot naar Noorwegen kunnen honden wel hun behoeftes kwijt. Je kunt ieder moment naar binnen om de hond uit de bench te halen en even te laten plassen op het buitenplaatsje. Het nadeel van het hondenhotel op de boot is dat honden angstig kunnen zijn, omdat het een onbekende plek is. Mijn hond is niet vaak alleen en had het gevoel dat hij in de steek werd gelaten. Hij hielt niet op met blaffen, wat niet prettig was voor de andere honden in het hotel. Ik ben daarom bijna de hele bootreis naar Noorwegen bij hem gebleven.

Hondenhotel op de boot naar Noorwegen
Hondenhotel op de boot naar Noorwegen

Gaat jouw hond mee naar Noorwegen via de boot of over land? Ik ben benieuwd hoe je het gaat vinden. Veel plezier!

DierDier