Veiligheid Curaçao

Playa Lagun. Prachtig rustig strand in Westpunt.
Veiligheid Curaçao

Is CuraÇao veilig?

Veel mensen vragen zich af hoe het met de veiligheid op Curaçao zit. Er komt af en toe weer een verschrikkelijk bericht op het nieuws voorbij dat er iemand bedreigd, bestolen of zelfs van het leven beroofd is. In dit blog wil ik je overtuigen dat je veilig zonder zorgen op vakantie kunt gaan naar dit prachtige eiland. Overal in de wereld is criminaliteit. Laat je niet beïnvloeden  door dit soort heftige berichten en ga lekker genieten van de witte stranden, het heerlijke klimaat en de gezellige sfeer. Gebruik je gezonde verstand, dan komt alles goed met de veiligheid op Curaçao.

Curaçao is echt niet zo onveilig als sommige mensen denken. Ik heb veel mensen gesproken die daar zelfs wonen of hebben gewoond en zij hadden nog nooit iets geks meegemaakt. Lees in dit blog een aantal handige tips waardoor je je nog veiliger voelt op Curaçao

Omzeil ‘s avonds de wat armere (onveiligere) wijken

Op Curaçao zijn er een aantal wijken die je ‘s avonds voor de zekerheid kunt vermijden. Hier wonen de wat armere mensen en mogelijk ook de criminelen uit de nieuwsberichten. De veiligheid in deze buurten van Curaçao is anders dan in een drukker gebied. Al is de kans alsnog klein dat je opeens oog in oog staat met een crimineel.

Een voorbeeld van een armer deel is Otrobanda. Deze wijk ligt aan de andere kant van de pondjesbrug. Het begin van Otrobanda is prima en zeker veilig. Hier zijn ook veel leuke restaurantjes en winkeltjes. Verderop wordt het wat meer afgelegen.

Pondjesbrug Willemstad Curaçao

Voel je veilig: Doe ‘s avonds je autodeur op slot

Wanneer je in het donker teruggaat naar je verblijf, doe dan tijdens het rijden voor de zekerheid je autodeur op slot. Het is echt niet zo dat je enorme kans loopt dat je autodeur wordt opengesmeten, maar het geeft je een veiliger en rustiger gevoel op Curaçao.

Rijd ‘s avonds niet in verlaten (onveiligere) gebieden

De meeste hotels en andere verblijven bevinden zich in Willemstad of Jan Thiel. Hier bevinden zich veel toeristen, waardoor de veiligheid groot is. ‘S avonds kun je hier gerust met de auto over straat. Ik ben meerdere keren na wat drankjes van Willemstad naar Jan Thiel gereden en er is niets gebeurd.

De meeste activiteiten om te doen zijn in het Westpunt. Om hier te komen, kom je langs de wat armere delen van Curaçao. Je ziet hier veel mooie natuur en overdag is het zeker veilig. Ga voor de zekerheid voordat het donker wordt terug naar je verblijf. Er is aan deze kant van het eiland toch niet veel meer te zoeken in de avond.

Zwaai niet rond met je dure spullen

Heb je een mooie smartphone, dure sieraden of een flinke stapel briefgeld? Zwaai er niet te opvallend mee rond. Je kunt echt wel je mooie kleren aantrekken of je mobiel gebruiken, maar let gewoon een beetje op.

Laat je spullen in ieder geval niet onbeheerd achter. Als je gaat snorkelen, laat dan een van je reisgenoten bij de handdoeken zitten of neem geen waardevolle spullen mee.

Linksboven de Christoffelberg
Linksboven de Christoffelberg

Blijf je je hele vakantie aan het strand bij je resort liggen? Dan hoef je je helemaal niet druk te maken over de veiligheid op Curaçao. Je smartphone op je handdoek laten liggen gaat natuurlijk wel te ver. Dit kun je ook in Nederland beter niet doen.

Wil je een super spannend niet-waargebeurd griezel verhaal over Curaçao lezen? Lees het boek van Linda van Rijn eens. Ik heb dit boek in het vliegtuig gelezen. Aan één stuk door! Super spannend en veel spots in het boek ga je herkennen!

Hieronder het boek:

Hieronder het E-book: