De Christoffelberg beklimmen op Curaçao

Ga je naar Curaçao en houd je ook van een sportief uitstapje? Beklim dan ook de Christoffelberg. Deze berg, eerder een heuvel te noemen, is 372 meter hoog en daarmee het hoogste punt van Curaçao. Dit lijkt niet veel, maar in een warm klimaat met soms lastige paadjes, is het toch een hele leuke uitdaging om aan de top te komen.

Linksboven zie je de Christoffelberg op Curaçao
Zie linksboven de Christoffelberg

Waar ligt de Christoffelberg?

De berg ligt in het Christoffelpark in het Westen van het eiland. Om de Christoffelberg te mogen beklimmen moet je eerst entree betalen. Vervolgens rijd je een hek door en rijd je zo’n 10 minuten met de auto over steile heuvelachtige asfaltwegen naar de voet van de berg. Zorg dat je versnelling op tijd in 1 of 2 staat, anders is het heel lastig om de heuvels op te komen. Ik kwam een keer een heuvel niet op en moest een stuk achteruit rijden. Met een aanloopje kwam ik de heuvel gelukkig wel op. Ik had niet op tijd geschakeld en daar stond ik: Halverwege de weg stil, haha. Ik moet bekennen dat ik ook niet de beste huurauto had.

Op een gegeven moment kom je op een parkeerplaats. Vanaf hier begint de klim. Een wandeling naar boven duurt gemiddeld een uur. De een zal wat sneller zijn en de ander kan er iets langer over doen. Je zou denken dat de weg naar beneden sneller gaat, maar houd ook ongeveer rekening met een uur terug. Het is niet zomaar een wandelpaadje. Je moet uitkijken waar je je stappen zet.

Steil stuk beklimmen Christoffelberg
Steil stuk beklimmen Christoffelberg

Kunnen kinderen ook de Christoffelberg beklimmen?

Soms zie je ook kinderen vanaf een jaar of acht de Christoffelberg beklimmen. Dit zijn dan wel hele stoere kids! Hieronder geef ik een aantal handige tips, want ga niet onvoorbereid op pad.

Tips beklimmen Christoffelberg

  1. Begin zo vroeg mogelijk met het beklimmen van de Christoffelberg, want dan is het makkelijker vanwege de temperatuur. Onderschat het niet, want je komt echt hijgend boven. Tenzij je een uitermate topconditie hebt natuurlijk.
  2. Neem veel water mee. Ongeveer anderhalve liter per persoon
  3. Doe geen slippers aan, maar schoenen! Tijdens deze wandeling moet je ook wel eens een stijl stuk over de rotsen klimmen. Dit is erg lastig op slippers.
  4. Neem je camera mee. Tijdens het beklimmen van de Chistoffelberg wil je natuurlijk wel het hoogtepunt van je vakantie vastleggen!
De Christoffelberg beklimmen op Curaçao
De Christoffelberg beklimmen op Curaçao

Wil je alles over de activiteiten en bezienswaardigheden van Curaçao lezen? Ik heb ze voor je onder elkaar gezet! Bezoek eens mijn blog: Wat te doen op Curaçao.

En ben je al bekend met deze gave activiteit: The Blue Room / De Blauwe kamer op Curaçao? Lees dit blog eens: Lopend naar The Blue Room, oftewel De Blauwe kamer.

[booking_product_helper shortname=”accomodatie zoeken”]