De Christoffelberg beklimmen op Curaçao

Ga je naar Curaçao en houd je van een sportief uitstapje? Beklim dan de Christoffelberg. Deze berg, eerder een heuvel te noemen, is 372 meter hoog en daarmee het hoogste punt van Curaçao. Dit lijkt niet veel, maar in een warm klimaat met soms lastige paadjes, is het toch een hele uitdaging om naar de top van de Christoffelberg te klimmen.

Linksboven zie je de Christoffelberg op Curaçao
Zie linksboven de Christoffelberg

Prijs Christoffelberg curaÇao beklimmen

De Christoffelberg ligt in het Christoffelpark in het Westen van het eiland. Om toegang te krijgen tot het beklimmen van de Christoffelberg moet je eerst entree betalen. De prijs die je moet betalen ligt rond de 25 euro per persoon. Voor kinderen is dit goedkoper.

Na het betalen van de entree ga je een hek door en rijd je zo’n 10 minuten met de auto over steile heuvelachtige asfaltwegen naar de voet van de berg. Op tijd schakelen dus, haha!

Op een gegeven moment kom je op een parkeerplaats. Vanaf hier begint de klim op de Christoffelberg.

Tijd Christoffelberg curaÇao beklimmen

Een wandeling naar boven duurt gemiddeld een uur. Je zou denken dat de weg naar beneden sneller gaat, maar houd ook rekening met ongeveer een uur terug. Het is geen simpel wandelpaadje. Er zitten echt klimstukken in.

Steil stuk beklimmen Christoffelberg
Steil stuk beklimmen Christoffelberg

Kunnen kinderen ook de Christoffelberg op curaÇao beklimmen?

Soms zie je ook kinderen vanaf een jaar of acht de Christoffelberg beklimmen. Dit zijn dan wel hele stoere kids! Hieronder geef ik een aantal handige tips, want ga niet onvoorbereid op pad.

Tips beklimmen Christoffelberg

Hieronder geef ik 4 tips die handig zijn voor het beklimmen van de Christoffelberg.

  1. Begin zo vroeg mogelijk met het beklimmen van de Christoffelberg, want dan is het makkelijker vanwege de temperatuur. Onderschat het niet, want je komt echt hijgend boven. Tenzij je een uitermate topconditie hebt natuurlijk.
  2. Neem veel water mee. Ongeveer anderhalve liter per persoon
  3. Smeer je goed in met een hoge factor zonnebrand
  4. Doe geen slippers aan, maar schoenen! Tijdens deze wandeling moet je ook wel eens een steil stuk over de rotsen klimmen. Dit is erg lastig op slippers
  5. Neem je camera mee. Tijdens het beklimmen van de Chistoffelberg wil je natuurlijk wel het hoogtepunt van je vakantie vastleggen!
De Christoffelberg beklimmen op Curaçao
De Christoffelberg beklimmen op Curaçao

Wil je alles over de activiteiten en bezienswaardigheden van Curaçao lezen? Ik heb ze voor je onder elkaar gezet! Bezoek eens mijn blog: Wat te doen op Curaçao.

En ben je al bekend met deze gave activiteit: The Blue Room / De Blauwe kamer op Curaçao? Lees dit blog eens: Lopend naar The Blue Room, oftewel De Blauwe kamer.

Vind hier alle spullen voor op reis! Wandelschoenen, een duikbril met snorkel, waterschoenen, noem maar op!

ReizenReizen