Bezienswaardigheden Würzburg Duitsland

Würzburg is een prachtige stad in Duitsland, gelegen aan de Rijn. Er zijn veel bezienswaardigheden en er is veel gezelligheid. Vanuit Frankfurt is het anderhalf uur rijden met de auto en met de sneltrein ben je ongeveer een uur en een kwartier onderweg. Omdat ik in Frankfurt moest zijn, vond ik het leuk om deze twee steden te combineren.

Uitzicht Bezienswaardigheden Würzburg
Bezienswaardigheden Würzburg

Welke bezienswaardigheden zijn er in Würzburg?

In deze stad zijn er twee activiteiten/bezienswaardigheden die echt aan te raden zijn. Allereerst vertel ik over de bezienswaardigheid Fortress Marienberg. Lees gauw verder!

Fortress Marienberg Würzburg Duitsland

Fortress Marienberg is eigenlijk wel dé bezienswaardigheid van Würzburg. Het fort steekt boven de stad uit en diende vroeger ongeveer vijf eeuwen lang als huis voor de plaatselijke prins-bischoppen van Würzberg. Het fort staat op een heuvel met daaraan grenzend prachtige wijnvelden. Het duurt ongeveer een half uur om vanaf het water (de Rijn) naar het kasteel te lopen. Een erg leuke wandeling en de entree is gratis.

Marienberg Fortress Würzburg
Marienberg Fortress Würzburg Duitsland
Toren Marienberg Fortress Würzburg
Toren Marienberg Fortress Würzburg

Wat ik per toeval tegen kwam was een mooi kleurrijk parkje. Dit park is te vinden aan de rechterzijde van het fort (als je met je rug naar de Rijn staat). Erg leuk om door heen te lopen als je weer weggaat bij Marienberg Fortress.

Kleurrijk park bij Marienberg Fortress Würzburg
Park bij Marienberg Fortress Würzburg

Wat is er nog meer te doen in Würzburg?

De stad staat vol mooie kerken en gebouwen. Bij sommige kun je binnen een kijkje nemen. Ook vind je diverse gezellige kroegen en restaurantjes. Lees gauw verder want er is nog iets super gaafs om te doen.

Wijn drinken op de Alte Mainbruecke (brug)

Dit was echt een geniale bezienswaardigheid plus activiteit. Wijn drinken op straat! Op de Alte Mainbruecke wordt aan de twee uiteinden van de brug wijn uit de streek verkocht. Je betaalt ongeveer € 5,- voor een mega vol glas en € 5,- borg. Het voelt zo speciaal en gezellig, omdat je midden op straat alcohol staat te drinken. In Nederland mag dat niet overal! Daarnaast heb je een prachtig uitzicht over de Rijn.

Wijn drinken op de Alte Mainbruecke
Wijn drinken op de Alte Mainbruecke Würzburg

Op zoek naar een mooi hotel of bed and breakfest in Würzburg? Bekijk hier een aantal mooie accomodaties! Heel veel plezier in deze prachtige authentieke stad.Booking.com