Bezienswaardigheden Würzburg Duitsland

Würzburg is een prachtige stad in Duitsland, gelegen aan de Rijn. Er zijn veel bezienswaardigheden en er is veel gezelligheid. Vanuit Frankfurt is het anderhalf uur rijden met de auto en met de sneltrein ben je ongeveer een uur en een kwartier onderweg. Omdat ik in Frankfurt moest zijn, vond ik het leuk om deze twee steden te combineren.

Uitzicht Bezienswaardigheden Würzburg
Bezienswaardigheden Würzburg

Welke bezienswaardigheden zijn er in Würzburg?

In deze stad zijn er twee activiteiten/bezienswaardigheden die echt aan te raden zijn. Allereerst vertel ik over de bezienswaardigheid Fortress Marienberg. Lees gauw verder!

Bezienswaardigheid Fortress Marienberg Würzburg

Fortress Marienberg is eigenlijk wel dé bezienswaardigheid van Würzburg. Het is een fort die boven de stad uitsteekt. Het fort diende vroeger ongeveer vijf eeuwen lang als huis voor de plaatselijke prins-bisschoppen van Würzberg. Het fort staat op een heuvel met daaraan grenzend prachtige wijnvelden. Het duurt ongeveer een half uur om vanaf het water (de Rijn) naar het kasteel te lopen. Een erg leuke wandeling en de entree is gratis.

Marienberg Fortress bezienswaardigheid Würzburg
Marienberg Fortress Würzburg Duitsland
Toren Marienberg Fortress Bezienswaardigheid Würzburg
Toren Marienberg Fortress Würzburg

Wat ik per toeval tegen kwam was een mooi kleurrijk parkje. Dit park is te vinden aan de rechterzijde van het fort (als je met je rug naar de Rijn staat). Erg leuk om door heen te lopen als je weer weggaat bij Marienberg Fortress.

Bezienswaardigheid bij Marienberg Fortress Würzburg
Park bij Marienberg Fortress Würzburg

Wat is er nog meer te doen in Würzburg?

De stad staat vol mooie kerken en gebouwen. Bij sommige kerken kun je binnen een kijkje nemen. Ook vind je diverse gezellige kroegen en restaurantjes. Lees gauw verder want er is nog iets super gaafs om te doen.

Bezienswaardigheid Alte Mainbruecke Würzburg (brug)

Alte Mainbruecke is een brug in Würzburg die over de Rijn loopt. Het is een prachtige brug en hier mag je wijn drinken op straat! Dit was echt een geniale bezienswaardigheid plus activiteit in één. Op de Alte Mainbruecke wordt aan de twee uiteinden van de brug wijn uit de streek verkocht. Je betaalt ongeveer € 5,- voor een mega vol glas en € 5,- borg.

Het voelde zo speciaal en gezellig. Je staat midden op straat alcohol staat te drinken. In Nederland mag je niet overal alcohol nuttigen in het openbaar. Daarnaast heb je een prachtig uitzicht over de Rijn.

Bezienswaardigheden Würzburg Alte Mainbruecke
Wijn drinken op de Alte Mainbruecke Würzburg

Op zoek naar een mooi hotel of bed and breakfest in Würzburg? Bekijk hier een aantal mooie accomodaties! Heel veel plezier in deze prachtige authentieke stad.

Geïnteresseerd in een andere leuke stad in Duitsland? Lees eens mijn blog over Keulen.Booking.com